AU

Forskere og borgere skal i dialog i VidenSkaber

Videnskabernes Selskab har for nylig lanceret et nyt initiativ – VidenSkaber – som skal være et mødested, hvor borgere og forskere kan diskutere hverdagens store problemstillinger. Projektet løber de næste tre år, hvert år med sit eget tema, som der vil blive sat fokus på i en række aktiviteter som workshops, debatter og formidling. Med initiativet ønsker VidenSkaber at udbrede kendskabet til, hvordan videnskaben arbejder og konsekvent stille spørgsmålet “hvordan ved vi det?”, så vi alle bliver bedre til at skelne mellem, hvad der er videnskabeligt underbygget viden, og hvad der ikke er.

Temaet i 2023 har titlen Hvordan skal vi bo i fremtiden? og går ud på at undersøge, hvad der er et godt hjem for dig, mig, din nabo og planeten. Altså hvordan vi skaber hjem, som er bæredygtige, samtidig med at de værner om vores mentale og fysiske helbred og kan styrke både de små og store fællesskaber.

Årets partnere er blandt andet Folkeuniversitetet, flere boligforeninger, en række lokale museer, Nationalmuseet i København, Ræson og Videnskab.dk. De sørger for, at årets aktiviteter kommer til Aalborg, Odense, Høje-Taastrup, Holstebro, Varde, København, Aarhus og Herning.

Efterårets aktiviteter omfatter fem workshops, fire debatter, livestream fra visionernes og demokratiets festival, arrangeret af Ræson den 28. oktober samt journalistiske artikler på Videnskab.dk, der foholder sig til årets tema. Den store finale foregår på Nationalmuseet i København den 22. januar 2024. Her vil der blive samlet op på indsigterne fra årets mange aktiviteter og deltagernes bud på, hvordan vi skal bo i fremtiden ved et festligt arrangement.

VidenSkaber er støttet af Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden. Læs mere om VidenSkaber og om efterårets program på videnskaber.dk


CRK, Kilde: Pressemeddelelse fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.