Quizzer

Quiz - Hvor stærk er chili?

Prøv quizzen: Hvor stærk er chili? Quizzen er baseret på artiklen: Hvor stærk er Chili i Aktuel Naturvidenskab nr. 1/2017.
Vi siger, at chili smager stærkt. Men er stærk en smag, og hvor stærk er chili egentlig? En ny undersøgelse af de stærke indholdsstoffer i chili, de såkaldte capsaicinoider, viser, at chilier dyrket i Danmark kan blive lige så stærke som chilier dyrket under varmere himmelstrøg.

Gå direkte til quizzen om chili

Quiz - Har du tjek på din mobilantenne?

At måle kvaliteten af antenner i mobiltelefoner er Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet verdensmester i. Vi har talt med ham om målingens kunst, og hvorfor antennerne i mobiltelefonerne generelt er så dårlige. Se artiklen: Når mobilantennen er god… (pdf)

Gå direkte til quizzen: Har du tjek på din mobilantenne?

Quiz om robotteleskopet SONG

Astronomiske teleskoper til forskning bliver stadig større og dyrere. Men med SONG-teleskopet er en gruppe danske forskere gået i en anden retning. De satser på små, billige robotstyrede teleskoper, som i et verdensomspæn­dende netværk kan bruges til at studere stjerner og exoplaneter.

Gå direkte til Quizzen om robotteleskopet SONG.

Se artiklen: Tæt på stjernerne - SONG - Robotteleskopet på Tenerife (pdf)

Quiz om biodiversitet

Syv spørgsmål om biodiversitet, som er lavet af lektor Finn Borch­senius fra Aarhus Universitet. Quizzen er lavet i anledning af forfatterens foredrag i foredragsserien Offentlige Foredrag i Naturvidenskab, der blev live streamet til en lang række byer i landet. Emnet knytter fint an til to artikler i Aktuel Naturvidenskabs arkiv: Hvor blev alle de store dyr af? fra nr. 4/2014 og Verdens skove er præget af fortidens klima fra nr. 4/2016.

Gå direkte til quizzen om biodiversitet

Quiz om kvantecomputere

Fik du læst artiklen ”Computerspil tæmmer atomernes verden” i nr. 3-2016 af Aktuel Naturvidenskab? Du kan nu teste, om du har fanget nogle af de vigtige pointer i artiklen i den nye quiz.

Gå direkte til quizzen om kvantecomputere. Quizzen er lavet af Karina Marie Schifter-Holm fra Viborg Gymnasium og HF.

Ved at spille Quantum Moves hjælper man forskerne med at finde gode løsninger på, hvordan man helt konkret kan flyttes rundt på atomerne i deres laboratorieopstilling. Hvis du vil hjælpe forskerne med deres forskning, kan du finde spillet på hjemmesiden www.scienceathome.org

Quiz om den blomstrende skoveng

En quiz, der tager udgangspunkt i artiklen Skovengen blomstrer fra nr. 2/2016. Quizzen er lavet af Anne Becher, der underviser i biologi og kemi på Vesthimmerlands Gymnasium og HF. Artiklen og quizzen kan fx bruges som en del af et forløb om grundlæggende økologi i gymnasiet.

Gå direkte til quizzen om Skovengen.

QUIZ - DE 10 STØRSTE ERKENDELSER

Prøv kræfter med hele 30 spørgsmål til temaet om Naturvidenskabens 10 største erkendelser, som har været et af de mest populære temaer på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside gennem tiden. Quizzen består af tre spørgsmål til hver af de 10 erkendelser i temaet. Men vær advaret: Selv en professor vil have svært ved at få alle rigtige :-)

Gå direkte til Erkendelsesquizen

Se temaet om de største erkendelser

De nye quizzer er lavet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i undervisningen, som VILLUM FONDEN har ydet finansiel støtte til.